BAYRAMDA BATI LİKYA YOLU
- Limit :22
- Kalan :0
- Gerekli Kredi :1.750 K.
Etkinlik No | 3633 | |
Etkinlik Türü | Hiking | |
Etkinlik Tarihi | 29.03.2025 Cumartesi | |
Etkinlik Yeri | MUĞLA / FETHİYE / KABAK | |
Etkinlik Süresi | 5 Gün 4 Gece | |
Etkinlik Sorumlusu | OğUZ TEKERASLAN |
Üyelik | Herkese Açık | ||
Lisans | Gerekli Değil | ||
Son Katılım Tarihi | 25.03.2025 Salı | ||
Puan Sınırı | Sınırlama yok | ||
Zorluk Seviyesi | 4 | Orta |
Detaylar
Selamlar Dostlar,
Ramazan Bayram Tatilinde Siz Kıymetli Üyelerimiz için Batı Likya planladık,
Tarihin doğanın denizin keyfini çıkarmaya davetlisiniz.
5 GÜN 4 GECE
Gidiş Tarih/Saat : 28 Mart Cuma 21:00 İstanbul
Dönüş Tarih/Saat : 02 Nisan Çarşamba 14:00 Fethiye'den çıkış.
28.03.2025 Cuma akşamı saat 21:00’de İstanbul’dan yola çıkıyoruz ve sabah 08:00 civarında Fethiye'de olmayı planlıyoruz.
Etkinliğimizde hem Likya Yolu başlangıç rotasında hem Karya ve Likya yollarını birleştiren The ECO Trails rotasında doğa yürüyüşü yapacağız. Ayrıca doğa harikası Dalyan Lagonu ve İztuzu Plajını ve buranın simgesi olan koruma altındaki deniz kaplumbağalarını görme fırsatı bulacağız.
Karya; Dalyan’da bulunan Kaunos antik kentinde biter ve Likya ile sınır bölgedir. Karya ile Likya uygarlıkları bu bölgeyi ticaret yolları limanları olarak kullanmıştır. Fethiye-Dalyan-Dalaman-Ortaca ekolojik yürüyüş rotaları olarak en zengin doğa yürüyüş rotalarına sahiptir.
Likyalılar’ın, MÖ 3. binyılın ikinci yarısında Anadolu'ya gelen ve 2 bin yıl boyunca Güney Anadolu bölgesinde yaşamış ve Anadolu’nun en eski Hint-Avrupa kökenli halkı olan Luviler’in dağılmasından sonra bir kısmının devamı olduğu söylenir. Hitit dilinde Likya’nın adı Lukka’dır. Savaşçı değil daha çok ticaret ile Akdeniz Bölgesinde demokratik sistemi ile ün yapmış ayrıca doğayı denizi en iyi mimari ve ticaretle kullanmış yerleşik bir uygarlıktır. En başından beri Yunanların saldırılarına karşılık verebilen Likyalılar MÖ 6.yüzyılda Persler tarafından işgal edilmiştir. Ancak MÖ 4.yüzyılda Büyük İskender çıktığı “Doğu Seferi” dâhilinde bu bölgeyi de ele geçirmiştir. Antik Likya Uygarlığı Kentleri, Akdeniz Bölgesi’nde Teke Yarımadası ’nda yer almaktadır. Antik Likya, güneyde Akdeniz, batıda Karya ve doğuda ise Pamfilya ile komşudur. M.Ö. 1. yy.’ın ortalarında ise 23 kentten oluşan “Likya Birliği” oluşturulmuştur. Bu birlik tarihteki ilk demokratik birlik olup, günümüz demokratik sistemleri için de esin kaynağı olmuştur. "Dünyanın en iyi 10 uzun mesafe yürüyüş rotalarından biri" olarak kabul edilen 540 kilometrelik Likya Yolu, eşsiz doğal güzelliklerin yanı sıra çok sayıda antik kentten de geçerek, ziyaretçilerine doğa ve tarih dolu bir atmosfer sunuyor.
Sonbaharı Fethiye Babadağ'ın eteklerinde yaşarken eşsiz manzara eşliğinde yürüyüş yapacağız, tarihi kentleri ziyaret edip yorgunluğumuzu Fethiye'nin güzel plajlarında atacağız.
Görüşmek üzere...
ETKİNLİK PROGRAMI
1. GÜN:
ECO TRAİLS İztuzu Kumsalı C4a sahil rotası 6 km (kolay) + Tekne Turu (Dalyan - Kaunos Antik Kenti - İztuzu Plajı )
Saat 09:00 gibi Dalyana varıp, yanımıza küçük bir sırt çantası ile yürüyüş ve denizde kullanacağımız eşyalarımızı alıp aracımızla Dalyan’da bizi bekleyen teknemize geçiyoruz. (Kahvaltımızı Dalyan Lagonunda teknede ya da tekneye binmeden yapacağız :)
Saat 10:00 Dalyan Lagonu, Kaunos Antik Kenti kaya mezarları manzarasında gezinti yapacağız. Ardından tekneden inip Kaunos Antik Kentini gezeceğiz, lagonun arkasındaki iskeleden tekne bizi tekrar alacak ve İztuzu plajına götürecek.
Saat 12:00 İztuzu Kumsalında 6km ECO Trails rotasını yürüyeceğiz. İsteyen yürüyüşe katılabilir isteyen plajda kalıp yüzer deniz keyfi yapar güneşlenir :)
Saat 17:00 ‘ye kadar denizde serbest zaman
Saat 17:30 Dalyan’a dönüş
Saat 19:30 Kampımıza varıyoruz, akşam yemeğimiz hazır olacak.
2. GÜN
LİKYA YOLU Ovacık - Kirme - Faralya - Kelebekler Vadisi 13 km (orta zor)
08:00 Kahvaltı
09:00 Aracımız ile Ovacık’ta rota başlangıcına gidiyoruz
Parkurun ilk 5 kilometresi bolca fotoğraf çekip Ölüdeniz ve Fethiye koyları manzarasıyla geçecek. Bu ilk 5 km çıkış yapacağız manzara molaları ile çok eğlenceli olacak. 320m rakımdan başladığımız rotamız 6.km de artık Babadağ eteklerine 730m rakıma Kozağaç ’a gelmiş olacağız. Babadağ eteğinde yaylacılar arıcılar görmeye başlayacağız. Bölgenin fauna ve florası eşliğinde Kirme’ye doğru inmeye başlayacağız. 11 km yol aldıktan sonra Kirme’de gözleme çay öğle yemeği molası vereceğiz. Kalan 3 km yolda ise hep iniş ve şirin köy evleri arasında zeytin ağaçları altından ince su akıntıları içinden keçi sesleriyle Faralya ’ya ulaşacağız. Burada Kelebekler Vadisini seyredip fotoğraf çekecek.
16:00 Belcekız plajı ve Ölüdeniz ’e inip denize gireceğiz.
19:00 Aracımıza binip Kampımıza dönüyoruz,
3. GÜN
LİKYA YOLU Ovacık - Kabak Koyu - Yediburunlar (16 km)
08:00 Kahvaltı
09:00 Aracımız ile Ovacık’ta rota başlangıcına gidiyoruz.
Sabah hazırlıklarımızı tamamlayıp vakitlice yola koyuluyoruz. Yaklaşık 15 km yürüyeceğimiz muhteşem bir rota bizleri bekliyor. Rota sonu Yediburunlar manzarası birçoğumuzun en sevdiği manzara olmaya aday. Çünkü gerek denizden yüksekteki muhteşem manzarasıyla gerekse tırmanıştan yürüyüşe kadar imkân verdiği aktivitelerle gizli kalmış bir cennet. İsmini, arka arkaya sıralı yedi burundan alıyor: Yediburunbaşı, Kötü, Sancak, İnkaklık, Yassı, Kılıç, Zeytin…
4. GÜN:
LİKYA YOLU: Ölüdeniz, Hayalet Şehir Kayaköy, Amintas Kaya Mezarları - Fethiye (Orta zor 17-18 km)
08:30 Kahvaltı
09:00 Aracımız ile yine Ovacık’ta rota başlangıcına gidiyoruz.
Hayalet Şehir Kayaköye varıyoruz Kayaköy bugün Fethiye’nin az uğranan ama gidenlerinde en beğenerek ayrıldığı turistik duraklarından birisi. Gerçekten de yarı yıkılmış tarihi evleri ile bir tepenin yamaçlarını tamamen kaplayan bu kocaman hayalet köye gidip de büyülenmemek mümkün değil ve mutlaka herkesin Fethiye’de gezilecek yerler listesinde olması gereken bir yer. Ama burayı terk etmek zorunda kalan binlerce insanın acısının bir turistik durağa indirgenmesine de biraz içerliyor insan.
Elbette gittiğinizde şiirsel güzelliğine kapılıp siz de sokalarında heyecanla sekecek, köşe bucak fotoğraf kovalayacaksınız. Damsız, boyaları dökülmüş bu evler gerçekten harika kareler veriyor. Terk edilmiş evlerin bahçesinde şanslıysak incirlerden avuç avuç yiyebiliriz. İncir yerken burayı terk etmek zorunda kalanları da saygı ve şefkat ile anacağız. Çünkü terk edilen sadece 2 kilise, 14 şapel ve 3.500 küsür ev değil, binlerce insan hayatı...
Kayaköyü geçtikten sonra antik bir yoldan Fethiye'nin üzerine çıkıyoruz ve nihayet Fethiye'ye doğru inişe geçiyoruz. Fethiye'de Amintas Kral mezarlarına uğruyoruz.
19:00 Fethiye çarşı içine gidiyoruz, isteyen meşhur Balık Pazarında isteyen etrafdaki diğer restorantlarda akşam yemeği yiyebilir ve Paspatur çarşısını Fethiye merkezi gezebilir.
21:00 Aracımıza binip otele dönüyoruz.
5. GÜN
LİKYA YOLU: Kabak - Alınca
Son gün yolculuğumuz olacağı için çok kolay rahat bir parkur seçeceğiz, fakat dileyen yürümeyebilir, muhteşem manzaralı kamp alanımızda dinlenebilir ya da Kabak koyu plajında deniz keyfi yapabilir.
08:30 Kahvaltı
09:30 Kampımızdan yürüyüş rotasına hareket
Yürüyüş Süresi molalarla toplam 3 saattir.
Konaklama Günlük Fiyat Listesi (Kahvaltı + Akşam Yemeği Dahil):
- Tek ya da İki kişilik Çadır Kendi Çadırınız: 1.200₺
- Tek ya da İki kişilik Çadır Kampingin Çadırı: 1.500₺
- Oda İki Kişilik: 3500₺
- Oda Dört Kişilik: 5000₺
Notlar:
- Ücretler tesise ödenecektir, etkinlik maliyetine dahil değildir.
- Odalarda yataklar çift kişiliktir. Ayrı yatak seçeneği bulunmamaktadır.
- Bungalow kiralamak isteyen tesisle önceden irtibata geçerek kiralayabilirler.
- Çadır ve oda fiyatları etkinlik tarihi yaklaştıkça değişebilir, ücretler erken rezervasyon ücretleridir, oda kiralamak isteyenler erkenden tesisle görüşüp odalarını rezerve edebilir. Tesis bilgisi için etkinlik sorumlusu ile iletişime geçiniz.
ETKİNLİK MALİYETİ :
RESMİ KULÜP ÜYELERİMİZ İÇİN 8.250
WEB ÜYELERİMİZ İÇİN 8.500
KAPORA BEDELİ 2.000 TL DİR
KALAN TUTAR 10.03.2025 TARİHİNDE ÖDENECEKTİR.
MALİYETE DAHİL OLANLAR
- İstanbul Fethiye-Dalyan-Kabak gidiş dönüş ulaşım ve rota başlangıç bitişinde otele geliş gidiş tüm ara transferler
- Kamping alanının ücretsiz kullanma
- Tüm ulaşım ve ara transferler
- Vergiler ve zorunlu sigortalar
MALİYETE DAHİL OLMAYANLAR
- İlk gün Dalyan nehri kenarında açık büfe sabah kahvaltısı kişi başı 350 TL
- Dalyan Lagunu tekne ücreti, tekne bizi Dalyandan Kaunos Antik kentine, oradan iztuzu plajına götürecektir ( Ortalama kişi başı tekne ücreti 290 TL)
- Öğlen yemekleri
- Ören yeri giriş ücretleri
- Yolda yapılacak harcamalar
- Konaklama ücreti (Ayrıntıları yukarıda belirtilmiştir)
- Öğlen yemekleri ve kişisel harcamalar
GENEL BİLGİLER
- Müze kartı almakta fayda var.
- Yürüyüşlerde yanımıza küçük bir sırt çantası 2 litre su ve atıştırmalık yeterlidir.
- Yürüyüşlerin sonu plajlarda biteceği için havlu mayo yanınızda getirebilirsiniz.
- Bungalow kamping alanımız keyiflidir, akşamları dileyen ateş başında sohbet eder, dileyen sessizliğin ve mis gibi havanın tadını çıkarır.
ETKİNLİK SORUMLUSU: Oğuz TEKERASLAN
Whatsapp İletişim : 0532 410 08 05
ETKİNLİKLERDE KAR AMACI YOKTUR. PAYLAŞIM ESASINA GÖRE MALİYETLENDİRİLİYOR.
SIRA GELMESİ DURUMUNDA YEDEK KATILIMCILAR DA İPTAL EDİLMEYEN KATILIMDAN SORUMLUDUR.
Ferdi Kaza Sigortası Yaptırılması Katılımcının İnsiyatifindedir.
Sportif etkinliklerimiz T.C.İstanbul Valiliği İl Spor Müdürlüğü ve Spor federasyonlarımız tarafından onaylanan yıllık faaliyet planımız çerçevesinde gerçekleştirilmektedir.
Bu etkinlik için katılımcılara seçenek sunulmuş:
Çadırda kalacağım, Bungalovda kalacağım.
Seçenekler : Çadırda kalacağım, Bungalovda kalacağım
Seçiminizi etkinlik katılımı sırasında ikinci adımda yapabilirsiniz.
Etkinlik Zorluk Seviyesi : 4 - Orta
- Kondisyon :Kondisyon gerekirir.
- Arazi :İrtifa değişimi fazladır.
- Parkur :Çoğunlukla arazide orman içinde yürünür. Çalı ve sık bitkilerle karşılaşılabilir
- Mesafe :10-20 Km arasında değişir.
- Kimler Katılabilir : Daha önce yürüyüş tecrübesi olan ve yürüyüş malzemeleri eksiksiz olanlar katılabilir.
* Bu döküman Türkiye Dağcılık Federasyonu standartları baz alınarak hazırlanmıştır.
Ferdi Kaza Sigortası Yaptırılması Katılımcının İnsiyatifindedir.
Sportif etkinliklerimiz T.C.İstanbul Valiliği İl Spor Müdürlüğü ve
Spor federasyonlarımız tarafından onaylanan yıllık faaliyet planımız çerçevesinde gerçekleştirilmektedir.
İstanbul Doğa TÜRSAB üyesidir.
T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı A Sınıfı Seyahat Acentası
Belge No : 17364
Duraklar
21:00 | incirli Alfemo | XVXF+6J6 |
21:05 | Cevizlibag | 2W86+F96 |
21:10 | Ayvansaray | 2WQP+5WR |
21:13 | Halicioglu | 2WXW+3C8 |
21:18 | Mecidiyekoy TEB | 3X8W+HF6 |
21:23 | Yildiz Sait Ciftci | 3225+P9V |
21:35 | Kadikoy Evlendirme | X2RQ+VJ5 |
21:40 | Goztepe Koprusu | X3RG+8XC |
21:43 | Kozyatagi | X3GX+2G4 |
21:48 | Bostanci | X483+3R3 |
21:53 | Kucukyali KadirHas | X429+PM2 |
21:55 | Maltepe Kapet | W4QM+QJ6 |
21:58 | Maltepe Kopru | W4PQ+5M3 |
22:00 | Esenkent Metro | W5C8+663 |
22:08 | Kartal | W645+MP9 |
22:13 | Pendik | V6QQ+798 |
22:18 | Kaynarca | V7G7+J5 |
22:23 | icmeler Koprusu | R7XX+J77 |
22:33 | Cayirova MC Donalds | R969+8H8 |
- İstanbul'dan çıkış saatini çok uzatmasından dolayı bu durakların haricinde aracımız durmayacaktır.
- Zamanlar tahminidir. Trafiğe göre değişiklik göstere bilir.
- Açılacak olan Whatsapp grubundan aracı izleyebileceksiniz
Gerekli Malzemeler
Doğa Yürüyüşü İçin Önerdiğimiz Malzemeler :
Küçük sırt çantası: Yürüyüş sırasında yedek giysi, yağmurluk, krem, fotoğraf makinesi , atıştırmalıklar gibi sık kullanacağınız malzemelerinizi koyacağınız 20-30lt kapasiteli, bir sırt çantası.
Çantada Bulunması Gerekenler: Temel İlkyardım Malzemeleri, düdük, kafa feneri, mevsime göre yedek kıyafet, yeteri kadar aperatif yiyecek.
Ayakkabı: Etkinlik bir doğa yürüşü içeriyor ise mutlaka bileği saran yürüyüş botu kullanmalısınız. Etkinlik bir tültürel gezi ise rahat bir ayakkabı seçebilirsiniz.
Tozluk: Doğa yürüyüşü etkinliklerinde turlarda tozluk bulundurabilirsiniz. Bileğinizden dizinize kadar kapatır ve botunuza taş, toprak, çamur, kar girmesini engeller. Ayrıca olası çamurlu bir parkurda kıyafetiniz temiz kalır.
Yağmurluk: Yağmur ihtimali olan zamanlarda su geçirmez mont/ceket veya panço kullanabilirsiniz. Panço sırt çantanız dahil sizi baştan diz altına kadar yağmurdan korur.
Baton: Doğa yürüyüşü etkinliklerinde tercih edebilirsiniz. Özellikle yokuşlarda çok faydalıdır. Ayak ve dizlere binen yükü çift baton kullanımda neredeyse %25'e kadar azaltır.
Baş: Mevsime göre, bere, buff, şapka kullanılabilir.
Üst: Hava Şartlarına göre en üst katman için mont yada yağmurluk veya polar tercih edilebilir. Alt katman için termal çabuk kuruyan tshortlar kullanılmalıdır. Kesinlikle pamuklu kıyafet kullanılmamalıdır.
Alt: Sentetik kumaşlı rahat pantolonları tercih edilmelidir. Bu tür kumaş ıslansa bile çok çabuk kurur ve ısıyı muhafaza eder. Pantolonların kargo tipi bol cepli olmasında fayda var. Mevsime göre kısa pantolonla da yürüyebilirsiniz. Doğa sporlarında kot pantolon kullanılmaz.
Matara: En az 1 lt’lik su kabı. Termos kullanılabilir. Ağırlık dikkate alınmmalıdır.
İlkyardım: Rehberlerimizde ilkyardım malzemeleri olmasına rağmen sizde küçük bir ilkyardım çantası bulundurabilirsiniz.
Deniz-Göl: Eğer katıldığınız etkinlikte deniz, şelale, göl veya doğal termal havuz varsa yanınızda mayo/şort ve ince havlu bulundurmanızı öneririz.
Kişisel: Kişisel bakım malzemelerinizi unutmayın. Etkinliğe göre Diş fırçası, macunu, koruyucu kremler, parfüm, hijyen ürünleri gibi. Bunlar dışında şarj cihazlarınızı unutmayın.
Doğa Yürüyüşleri Bir Sportif Faaliyettir.
Sportif Faaliyetler için günlük kıyafetler uygun değildir.
Ayrıca :
- Yedek ayakkabı, çorap, polar mutlaka bulundurun.
- Eldiven ve kar maskesi varsa bulundurulmasında fayda var.