DÜŞLER ÜLKESI GÜRCİSTAN TREKKING (PASAPORTSUZ)
- Limit :17
- Kalan :0
- Gerekli Kredi :7.500 K.
Etkinlik No | 3426 | |
Etkinlik Türü | Konaklamalı Trekking | |
Etkinlik Tarihi | 13.07.2025 Pazar | |
Etkinlik Yeri | GÜRCİSTAN / SVANETİ / MESTİA | |
Etkinlik Süresi | 7 Gün 6 Gece | |
Etkinlik Sorumlusu | MüRSEL BİLİR |
Üyelik | Herkese Açık | ||
Lisans | Gerekli Değil | ||
Son Katılım Tarihi | 13.05.2025 Salı | ||
Puan Sınırı | Sınırlama yok | ||
Zorluk Seviyesi | 3 | Normal |
Detaylar
BU ETKİNLİK BİR YURTDIŞI TURİZM VE DOĞA YÜRÜYÜŞLERİ FAALİYETİDİR.
İSTANBUL DOĞA SPORLARI KLÜBÜ ÜYELERİNE ÖZEL OLARAK YÜRÜYÜŞ LİDERİMİZ MÜRSEL BİLİR TARAFINDAN ORGANİZ
EDİLMİŞTİR.
KATILIM ÜCRETİ 550 USD DİR.
ÖDEMELER DOĞRUDAN VE PEŞİN OLARAK KULÜBE BANKA VEYA KREDİ KART KANALI İLE ÖDEME YAPILACAKTIR.
Gidiş : 13 Temmuz Pazar
Dönüş : 19 Temmuz Cumartesi
GÜRCİSTAN RÜYASI SVANETİ
MESTİA - USHGULİ - KUTAİSİ
Sevgili İstanbul Doğa Ailesi,sizleri tam anlamıyla Kafkas macerasına davet ediyoruz. Kimi Kimi Unesco Dünya Mirası listesinde kimi gördüğünüzde aklınızdan çıkmayacak güzelliklte köyler, vadiler, yaylalar ve dağlar mimari ile buluşuyor. Bu görsel ve ruhsal bütün benliğinize saracak şölen için yeriniz ayırtın. Kendine has doğa dokusu Ortaçağ kuleleri hala korunan ritüeller ve gelenekler, zirvesinde kar eksilmeyen dağlar, alpin çayırları, milyon yıllık buzullar, olanca gücü ile akan nehirleri ve şelaleleri ile UNESCO tarafından koruma altına alınan SVANETİ bölgesi. Kafkas dağlarının en yüksek 10 zirvesini coğrafyasında barındırmakta bu gezimiz bu dağların eteklerinde yürüyecek ve inanılmaz deneyimler elde edeceğiz.
- UNESCO Dünya Mirası Svaneti
- Kutsal Gürcistan Üçlemesinden olan Gelati Manastırı
- Prometeusun zincire vurulduğu kafkas dağları
- Bagrati, Gelati ve Motsamera manastırları
- Özel parklar ve Mağaralar
- Avrupanın en eski ve yüksek yaşam alanı Ushguli 2250m
- Shkhara, Chaaladi ve Ushba Buzulları
- Şelaleler, kültür mirası kuleler, masalsı köyler
- Muhteşem Kafkas Dağları manzarası
- 110 hektarlık bir alana yayılmış dünyanın en büyük botanik bahçelerinden biri olan Batum Botanik Parkı
- Acaristan Özerk Cumhuriyetinin başkenti Batum
- Avrupa Meydanı, Altınpost efsanesi,
- Leziz Gürcü yemekleri
- Meşhur Gürcü şarapları tatma
PROGRAM
1.Gün: (13.07.2025 Pazar): Rize – Hopa – Dendroloji - Zugdidi
Sabah saat 10:00 da Rize havalimanından hareketle 1 saatlik yolculuk sonrası Sarp Sınır kapısından geçerek Batum şehir merkezinde kısa bir Avrupa Meydanı ve Altın Post (Medea) Heykeli panoramik olarak görüyoruz ve yolumuza devam ediyoruz. İlk molamızı Batum çıkışında bulunan Dendroloji (Ağaç Bilimi) Parkında veriyoruz. Dendroroloji parkında 2 saat gezdikten sonra yola koyuluyoruz. Senaki şehri üzerinden yaklaşık 1,5 saatlik bir yolculuk sonrası Samegrelo eyaletinin (Lazların anavatanı) başkenti olan Zugdidi’ye varıyoruz. Burda öğle yemeğinden sonra Dadiana Sarayı ve tarihi müzesin ardından Zugdidi Botanical Garden bahçesini ziyaret ettikten sonra otelimize geçiyoruz. Otele yerleştikten sonra akşam yemeğini herhangi bir restorant'ta yiyip otelimize dinlenmeye çekiliyoruz.
Konaklama: Grand Otel 3*
2.Gün (14.07.2025-Pazartesi): Enguri Braji - Hatsvali Teleferik - Mestia Svan Kuleleri
Sabah kahvaltısının ardından yükselmeye başlayarak Enguri barajına çıkıyoruz ve uygun bir yerde kumanyamızı yiyoruz. Enguri nehrinde bulunan baraj Avrupa’nın en yüksek 2. Dünyanın ise 6. Barajı olma özelliğindedir ve 271m gövde yüksekliği bulunmaktadır. Barajın elektrik kablo döşemeleri toprak altından yapılmıştır. Zugdidi ovasının bahçeleri arasından Kafkas dağlarına doğru uzanan yaklaşık 4 saatlik muhteşem manzaralar eşliğinde ve uygun fotoğraf molaları ile Mestia kasabasına varıyoruz. Otelimize valizleri bırakıp öğle yemeği sonrası teleferik ve manzara keyfi için Hartsvaliye çıkacağız. Kafkasların bütün çatılarını görebileceğimiz bir konumda olan teleferik ile yukarıda bulunan kafeye çıkıp etrafımızı saran 3750’den başlayıp 5201m ye varan zirveleriyle Kafkas dağlarını doyumsuz bir seyre dalacağız. Teleferikle iniş yaptıktan sonra, Mestia kasabasında bulunan yüzlerce yıl önce savunma amaçlı inşa edilen Svan Kuleleri yakından tanıyacağız. Svan Kuleleri gezdikten sonra otelimize döneceğiz. Otelde akşam yemeği yedikten sonra kasbaya inip cafe bar Gürcü müzğiyle doyumsuz bir gece geçireceğiz.
Konaklama: Hotel Shagedi Mestia 3*
3.Gün (15.07.2025-Salı): Ushguli – Shara Yaylası - Ushguli Svan Kuleler
Sabah biraz erken vakitte kahvaltımızı yedikten sonra aracımızla 40 km kadar stabilize bir yolla Avrupa’nın en eski ve en yüksek sürekli yaşam alanı olan Ushguli köyüne bölgeye özel olan arazili araçlarımıza binerek (Mitsubishi Delica) hareket edeceğiz. 2,5 saat sürecek yolculuk sonrası Ushguli’ye varıyoruz ancak araçtan inmiyoruz Shara dağı eteğinde bulunan Shara buzuluna doğru biraz daha devam ediyoruz ve nehri geçtikten sonra araçtan inerek nehir kenarında çimenlerin üzerinden rahat bir yürüyüşle buzul eteğine varıyoruz. Dönem dönem su yükselmesi ve sel sebebi ile buzula giden köprü yıkılmış olabiliyor en kötü ihtimalle karşısına kadar ilerliyoruz ve geri dönerek Ushguli de öğle yemeğimizi yiyoruz. Dileyenler bu yürüyüşü at ile yapabilir. Hava açık olduğu zamanlarda 5201 metre yüksekliğine sahip Shara tüm görkemiyle bizlere eşlik edecek Sonrasında Svan kuleleri, Svan evi müzesini geziyoruz ve ardından dönüş için yeniden araçlarımıza biniyoruz. Dönüş yolunda hava durumuna göre hiçbir programda bulunmayan bir sürprize götürüyoruz.
Konaklama: Hotel Shgedi Mestia 3*
4. Gün (16.07.2025-Çarşamba): Becho - Ushba - Shdura Şelalesi Ve Mazeri Dağı
Kavaltıdan sonra aracımızla harika manzaralarla Mazeri yaylasını geçerek yeni yapılan tesise (cafe) ulaşıyoruz. Tesisten takip edeceğimiz patika, Dolora Nehrinin Sağ yakasındaki bir kızak ve orman karakolu rotası. Patikayı takip ederken hemen sağımızda kalan Mazeri Dağı ve dünyaca ünlü Ushba Dağı’nın güney yamacı ve zirvesi eşliğinde yürüyoruz. Kafkas Dağları’ndaki 4700 metrelik Ushba dağı birçok dağcının hayallerini süslemektedir. Kafkasların Matterhorn’u, Kafkasların İkiz Cadısı, Kötü hava Cadısı gibi yakıştırmaları olan bak bak doyulmaz bir dağ kendisi. 2 saate Gürcü askerlerinin sınır karakolu ve tırmanış esnasında olacak aksilikler için ilk yardım görevi üstlendikleri kamp tipi karakollarına varıyoruz. Biraz dinlenmedin ardından yaklaşık 40 dakikalık tırmanış sonrası Shdura şelale kaynağına ve bütün Becho vadisini ve Mazeri Platosunu panoramik olarak seyredebileceğimiz noktaya varıyoruz. Adını koyamayacağımız duygular içerisinde kumanyamızı yedikten sonra dönüşe geçiyoruz dere kenarında bulunan yeni tesis cafede günün yorgunluğunu atmak için kahve içiyoruz (dileyen çay, alkollü veya alkolsüz meşrubat içebilir) ve aracımıza binerek şehre geri dönüyoruz.
Konaklama: Hotel Shgedi Mestia 3*
5.Gün (17.07.2025-Perşembe): Chaladi Buzulu – Koruldi Gölleri
Kahvaltı sonrası 6 km araçla gittikten sonra Chalaadi Buzulundan gelen serin suların kıyısında orman içi patika yoldan buzula doğru yürüyüşe başlıyoruz. 4 km uzunluğundaki hafif tırmanışlardan oluşan bu yürüyüşümüzün 3. km’sinden itibaren ormandan ve ağaç sınırından çıkıyoruz. Yaklaşık 1,5 saatlik yürüyüşten sonra Kafkas Dağları’nın K2’si olarak nitelenen Ushba Dağı’nın en büyük buzullarından Chalaadi Buzuluna ulaşıyoruz. Buzul kıyısında yarım saat mola verdikten sonra dönüşe geçiyoruz. Aracımız bizleri patika başlangıcında bekliyor olacak ilk olarak öğle yemeğimiz için özel bir lokasyona gideceğiz ve yemekten ziyademanzara bizleri doyuracak. Daha sonra yerel arazi araçlarına binerek Koruldi göllerine çıkarak bölgedeki bir çok zirveyi görebileceğimiz noktaya çıkarak manzara seyri yapıyoruz. Dönüş yolunda Mestia kasabasını tepeden gören bir noktan şehri izleyerek günü sonlandırıyoruz.
Konaklama: Hotel Shagedi Mestia 3*
6.Gün (18.07.2025-Cuma): Batum Botanik Parkı - Avrupa Meydanı - Ali ve Nino Heykeli - Batum
Sabah kahvaltı sonrası eşyalarımızı aracımıza yükleyerek Batum yolu düşüyoruz. Öncelikle Batum’un simgesi haline gelmiş olan dünyaca ünlü Batum Botanik Parkı’nı ziyaret ediyoruz. Botanik Park, 113 hektarlık alana yayılmış enva-i çeşit bitki türüyle muhteşem bir seyir sunuyor. Park içinde yürüyerek dolaştıktan sonra şehir merkezine geri dönüyoruz ve otelimize yerleşiyoruz. Akşam yemeği için restorana gidiyoruz ve sonrasında Avrupa Meydanı, sahil, Ali ve Nino heykeli, Batum Bulvarı gezileri yaparak günü sonlandırıyoruz. Dileyen misafirlerimiz teleferik ile Anio dağına çıkarak gece ışıl ışıl batum’u görebilirler.
Konaklama: Hotel Graphic Batumi 3*
7.Gün: (19.07.2025-Cumartesi): Makhunseti Şelalesi - Tamara Köprüsü - Veda
Son kahvaltımız sonrasında Makhunseti şelalesine gidiyoruz. Macahelin Gürcistan kısmında kalan bölgeye doğru gideceğiz ve yaklaşık 55m yüksekten dökülen Makhunseti şelalesi ve Tamara köprüsünü geziyoruz. Dönüş yolunda Acaian wine housede öğle yemeği veya şarap tadımı yaparak Sarp sınır kapısına doğru yola çıkıyoruz. Dönüş uçağı tercihlerinize göre yol izlenecek olup genel yoğunluk için Hopa tarafına geçince bizleri bekleyen transfer aracına binerek Rize limanına doğru yola çıkıyoruz.
TUR FİYATI
550 $ 3* ve 4* Standart twin room - iki kişilk oda. (Ön ödeme havale 7.500,00 TL kayıt anında ödenecektir. Geri kalan 13.06.2025 tarihine kadar o günkü kurla TL olarak ödenecektir.) (Single konaklama bir gece ücret farkı: 40-50 $)
Ödeme İstanbul Doğa Sporları Spor Kulubü İ.İ. hesabına yapılacaktır.
Fiyata dâhil olan hizmetler:
✓ Profesyonel Tur Rehberlik Hizmeti
✓ 6 otel kahvaltı
✓ 4 yarım pansiyon konaklama ( Mestia)
✓ 1 kahvaltılı konaklama (Zugdidi) ve 1 kahvaltılı konaklama (Batumi)
✓ İlk gün Havaalanından ve son gün Havaalanına transfer ile tüm ara transferler
✓ Milli park araç girişleri ve otopark ücretleri
✓ TÜRSAB Zorunlu seyahat sigortası
✓ Fotoğraf gösterisi (Fotoğraflar için yanınızda en az 8GB kapasiteli USB bellek getirmeyi unutmayın lütfen!)
Fiyata dâhil olmayan hizmetler:
- Uçak biletleri
- Batum - Zugdidi Akşam yemekleri
- Öğle yemekleri (Bölgede menü algısı olmadığı için misafirler kendi tercihlerine göre restoranlarda serbest yemek yiyebilirler)
- Kişisel harcamalar, otellerdeki ekstralar, hediyelik eşyalar vs.
- Müze girişleri, Teleferik ücretleri.
- Ushgili köyü ve shara dağı kişi başı 65.Lari x 13,10 = 850,00 TL
- Elimizde olmayan nedenlerden çıkabilecek ekstra masraflar (Doğal afet, uçuş iptali vs)
- Yurtdışı çıkış harcı (710,00 TL)
Tur hakkında önemli notlar:
- Sarp Sınır Kapısı’ndan Batum!a geçmek için tüm misafirlerimizin nüfus cüzdanı veya en az 6 ay geçerli pasaportlarını yanlarında bulundurmaları gerekmektedir. Diğer belgelerin ibrazı geçerli değildir. Nüfus cüzdanı ile seyahat edecek olan 18 yaşını doldurmamış yolcularımızın, tek başlarına seyahat edecekler ise kanuni mümessillerinin her ikisinin de, sadece bir kanuni mümessil ile seyahat edeceklerse diğer mümessilin, seyahate izin verdiğini belirten noterce onaylanmış MUVAFAKATNAME beyan etmeleri gerekmektedir. Nüfus cüzdanlarının yırtıksız, çiziksiz, fotoğraf ve soğuk damgasının belirgin olması gerekmektedir. 18 yaş altı çocukların kimliklerinde de fotoğraf bulundurulması zorunludur. Ayrıca Gürcü polislerince bazı durumlarda (eskime, fotoğraftaki benzersizlik vs) 10 yılı aşmış kimlikler kabul edilmemektedir.
- Rehberimiz hava şartlarına veya olağanüstü durumlara göre gerekli gördüğü takdirde programda değişiklik yapma hakkına sahiptir.
Yanınızda getirmeniz gereken eşyalara sıra gelince:
- Lütfen çok eşya ve büyük valiz getirmeyin! Araca sığdırmakta zorlanıyoruz!
- Trekking tarzı rahat yürüyüş ayakkabısı (Gore-tex olması önerilir.)
- En az 30 litrelik sırt çantası (Yağmurluklu olanlardan olursa iyi olur.)
- Yağmurdan korunmak için yağmurluk veya panço. Ya da gore-tex kıyafetler.
- Günlük yedek t-shirt
- Sentetik kumaşlı pantolonlar. (Kot pantolon kesinlikle önermiyoruz. Islanınca kurumaz ve sizi soğuk tutar.)
- Her ihtimale karşı sizi soğuktan koruyacak bir sweat-shirt, kazak veya polar mont.
- İhtiyacınız olan günlük ilaçlarınız varsa yanınıza almayı lütfen unutmayınız.
- Rehberinizde ilkyardım çantası var, ancak sizin de ufak bir ilkyardım çantası hazırlamanızı öneririz.
- Fotoğraf gösterisi (Fotoğraflar için yanınızda en az 8GB kapasiteli USB bellek getirmeyi unutmayın lütfen!)
Etkinlik öncesi bir Whatsapp grubu kuracak, bilgi ve fotoğraf paylaşımını buradan yapacağız.
Gürcüce diline hakimdir.
Etkinlik Sorumlusu : (Etkinlik sorumlusu Gürcice diline hakimdir.)
Mürsel BİLİR: 0532 641 86 72
Etkinlik Zorluk Seviyesi : 3 - Normal
- Kondisyon :Normal bir kondisyon gerekirir. Doğa yürüyüşünü ilk defa yapacaklar için uygundur.
- Arazi :İrtifa değişimleri çok azdır, az eğimli patika ve traktör yollarında yürünür. Zaman zaman çalılıklara girilir.
- Parkur :Genellikle toprak yoldur, patika ve stabilize yollar olabilir
- Mesafe :5-15 Km arasında değişir
- Kimler Katılabilir : Yürüyüşlere yeni başlayan ve sağlık problemi bulunmayan herkes katılabilir.
* Bu döküman Türkiye Dağcılık Federasyonu standartları baz alınarak hazırlanmıştır.
Ferdi Kaza Sigortası Yaptırılması Katılımcının İnsiyatifindedir.
Sportif etkinliklerimiz T.C.İstanbul Valiliği İl Spor Müdürlüğü ve
Spor federasyonlarımız tarafından onaylanan yıllık faaliyet planımız çerçevesinde gerçekleştirilmektedir.
İstanbul Doğa TÜRSAB üyesidir.
T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı A Sınıfı Seyahat Acentası
Belge No : 17364
Duraklar
Durak Bilgisi Paylaşılmamış.
Gerekli Malzemeler
Doğa Yürüyüşü İçin Önerdiğimiz Malzemeler :
Küçük sırt çantası: Yürüyüş sırasında yedek giysi, yağmurluk, krem, fotoğraf makinesi , atıştırmalıklar gibi sık kullanacağınız malzemelerinizi koyacağınız 20-30lt kapasiteli, bir sırt çantası.
Çantada Bulunması Gerekenler: Temel İlkyardım Malzemeleri, düdük, kafa feneri, mevsime göre yedek kıyafet, yeteri kadar aperatif yiyecek.
Ayakkabı: Etkinlik bir doğa yürüşü içeriyor ise mutlaka bileği saran yürüyüş botu kullanmalısınız. Etkinlik bir tültürel gezi ise rahat bir ayakkabı seçebilirsiniz.
Tozluk: Doğa yürüyüşü etkinliklerinde turlarda tozluk bulundurabilirsiniz. Bileğinizden dizinize kadar kapatır ve botunuza taş, toprak, çamur, kar girmesini engeller. Ayrıca olası çamurlu bir parkurda kıyafetiniz temiz kalır.
Yağmurluk: Yağmur ihtimali olan zamanlarda su geçirmez mont/ceket veya panço kullanabilirsiniz. Panço sırt çantanız dahil sizi baştan diz altına kadar yağmurdan korur.
Baton: Doğa yürüyüşü etkinliklerinde tercih edebilirsiniz. Özellikle yokuşlarda çok faydalıdır. Ayak ve dizlere binen yükü çift baton kullanımda neredeyse %25'e kadar azaltır.
Baş: Mevsime göre, bere, buff, şapka kullanılabilir.
Üst: Hava Şartlarına göre en üst katman için mont yada yağmurluk veya polar tercih edilebilir. Alt katman için termal çabuk kuruyan tshortlar kullanılmalıdır. Kesinlikle pamuklu kıyafet kullanılmamalıdır.
Alt: Sentetik kumaşlı rahat pantolonları tercih edilmelidir. Bu tür kumaş ıslansa bile çok çabuk kurur ve ısıyı muhafaza eder. Pantolonların kargo tipi bol cepli olmasında fayda var. Mevsime göre kısa pantolonla da yürüyebilirsiniz. Doğa sporlarında kot pantolon kullanılmaz.
Matara: En az 1 lt’lik su kabı. Termos kullanılabilir. Ağırlık dikkate alınmmalıdır.
İlkyardım: Rehberlerimizde ilkyardım malzemeleri olmasına rağmen sizde küçük bir ilkyardım çantası bulundurabilirsiniz.
Deniz-Göl: Eğer katıldığınız etkinlikte deniz, şelale, göl veya doğal termal havuz varsa yanınızda mayo/şort ve ince havlu bulundurmanızı öneririz.
Kişisel: Kişisel bakım malzemelerinizi unutmayın. Etkinliğe göre Diş fırçası, macunu, koruyucu kremler, parfüm, hijyen ürünleri gibi. Bunlar dışında şarj cihazlarınızı unutmayın.
Doğa Yürüyüşleri Bir Sportif Faaliyettir.
Sportif Faaliyetler için günlük kıyafetler uygun değildir.